Студенти франкофони и ст. преп. Жана Кръстева триумфираха в УХТ академиада

Сериозни познания демонстрираха в студентската академиада студентите от специалност Технология на ферментационните продукти –  франкофоните от УХТ. Отборът, съставен от Кристина Кънчева, Диана Кендерова и стратегическото присъствие на ст. преп. Жана Кръстева, излезе на втора позиция в крайното класиране. Надпреварата беше организирана от Студентския съвет и протече в двудневен график.

Със знания и бързи реакции постигнахме класирането си, а Мадам Кръстева винаги ни подкрепя, посочиха състезателите франкофони. Своето участие обясниха с мотива да се забавляват. Франкофоните призьори са третокурсници. Най-впечатляващото е, че и в игрите с публиката студентите от тази специалност спечелиха няколко отличия – Елена Божикова, Мария Стоева и Никола Иванчев получиха по едно отличие, а първокурсникът Гено Танев – цели две, от две различни комисии!

Задружни сме, учим доста, но и от нас се изисква много повече, казаха студентите от „Технология на ферментационните продукти”. Технологията на живота хич не е лесна – ферментира по няколко пъти, отговориха дамите, подкрепяни и от кавалерското присъствие на колегата си Никола Иванов.

Студентите франкофони вече са стигнали до извода, че е необходима повече практика в усвояването на професионалните компетенции.

Всички приветстват тази инициатива и поздравяват организаторите на събитието!