Чуждестранните студенти празнуваха тържествено 1 март

На празнична вечер по случай Деня на мартеницата ръководството на УХТ посрещна чуждестранните студенти. Тържеството вече е традиция в университета и се организира под патронажа на ректора проф. д-р инж. Георги Вълчев.

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Йорданка Алексиева поздрави студентите. Аплодисменти от тях получиха и ректорът проф. Вълчев, зам.-ректорите проф. д-р Желязко Симов и проф. д-р Костадин Василев, както и доц. д-р Веселин Джамбазов.

Гости на тържеството бяха и директорът на Департамента по езиково обучение, физическо възпитание и спорт доц. д-р Красимира Чакърова, ръководителят на Центъра по езиково обучение ст. преп. Цвета Луизова-Хорева, ст. преп. Мария Попова и техни колеги. Преподавателите по турски език от Пловдивския университет г-жа Марта Перчева и доц. Бекир Каябашъ също уважиха събитието.

С музика и танци на народите празнуваха чуждестранните студенти. Те вдигнаха наздравица помежду си и показаха, че притежават способността да се забавляват колоритно и в страната, където учат.

Председателят на Студентски съвет Десислава Пирчева им пожела късмет и поведе хорото.