Университетът по хранителни технологии започна академичната година

Университетът по хранителни технологии откри официално академичната година. В приветствието си ректорът проф. дтн Кольо Динков подчерта високото научно-образователно ниво на висшето училище. Ректорът изрази и оптимизъм за развоя на международните контакти, които към момента са с десетки университети от Европа и Азия. Със санирани корпуси и подобрена информационна среда посрещна първокурсниците УХТ. Реновирането на сградите е по европроект, чиято обща стойност е над 2 милиона и половина. От обръщението на ректора проф. Динков стана ясно и че Университетът по хранителни технологии е партньор по проект на Министерството на образованието, младежта и науката. Проектът е свързан със студентските практики и университетът ще осигури ефективен дипломен стаж на своите абсолвенти.В аула „Проф. Милен Бешков” преподаватели и студенти посрещнаха знамето на УХТ, а гостуващият Академичен хор на АМТИИ  даде вокален нюанс на церемонията.

Да формират по-различна настройка на ума, пожела на първокурсниците зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев. Той увери бъдещите инженери, че перспективите за професионална реализация пред тях са големи, а реновираните корпуси ще им осигурят максимално спокойна обстановка за концентрация в образованиетелния процес.

Парламентарният секретар на Министерството на образованието, младежта и науката Драгомир Маноилов представи поздравителния адрес от министър Сергей Игнатов. В него министър Игнатов отбелязва, че модернизацията на българското висше образование изисква постоянно повишаване на качествата и иновациите, а присъствието в студентската общност дава възможности за себеоткриване.

Дипломатически лица и депутати присъстваха на церемонията в УХТ. Да уважат колегите си дойдоха и ректорът на Пловдивския университет доц. д-р Запрян Козлуджов, проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ, и проф. д-р Мариана Мурджева, зам.-ректор на Медицинския университет.

Академичното ръководство на УХТ демонстира уважение и към ексректорите на технологичната алма-матер – професорите Георги Вълчев, Димитър Хаджикинов, Стоян Танчев, както и към доц. д-р Златка Райкова.

Университетът по хранителни технологии е изпълнил на сто процента за 2012 държавната поръчка.