Акценти от декемврийския брой на „УХТ спектър”

„Стартира Лаборатория по качество и безопасност на храните” е водещото заглавие в декемврийския брой на университетския вестник „УХТ спектър”. Лабораторията разполага с модерно аналитично оборудване.

Студентски съвет обмисля сериозно идеята да създаде свой сайт. В перспективите за началото на 2010 влиза и проектът да бъде организирано междукатедрено състезание. Идеята е в отбора на всяка катедра да се включи и по един преподавател, научаваме на 2. стр.

Франкофонският институт по администрация и управление (София) представи свои програми на семинар в университета. Организатор беше Центърът по франкофонско обучение.

За визитата на ирландския посланик Н. Пр. Джефри Кийтинг и проф. Джон Брадли от Института за икономически и социални изследвания, Дъблин, пише още изданието.

„Комуникираме оптимално със студентите”, казва началникът на Учебен отдел инж. Венета Славова в материал на стр. 3. След обявените резултати от класирането за евростипендиите разбираме, че броят им за УХТ е 248.

Да се доверят на собствените си сили е посланието на ректора проф. д-р инж. Георги Вълчев към абсолвентите от Випуск 2009. На стр. 4., където е публикуван материалът, откриваме и поздравителния адрес от премиера Бойко Борисов, адресиран по случай промоцията на тазгодишните бакалаври и магистри. Отличникът на Випуск 2009 Петя Петрова казва, че продължава в академизма, и разкрива пред „УХТ спектър” идеята си за докторантура по микробиология.

Друг призьор – магистър Петър Вълчев, който води и семинарни занятия по дизайн на ястията, споделя част от международния си опит в хотелиерството и ресторантьорството.

„Забравим ли Бога, забравяме и вечното наследство”,  припомня  ни епископ Антоний, според когото днес много по-рядко се сещаме за непреходните ценности.

За създаването на козметични бонбони работи екипът на проф. д-р Димитър Хаджикинов. На стр. 6. професорът обяснява положителното въздействие на козметични продукти, които сега се произвеждали в Япония.

Специалистът доц. д-р Венелина Попова определя причините да пушим като комплексни и извежда обобщение, че много мъже се ориентират към по-леките цигари.

„Актовата фотография е естетика” – категоричен е маестро Димитър Илиев. Спецът на обектива е фотограф-художник с 8 самостоятелни изложби.

Професионализмът на преподавателите от УХТ се търси от авторитетните фирми в хранително-вкусовата индустрия, посочва инж. Димитър Пейчев, зам.-председател на Асоциацията за производство на шоколадови и захарни изделия в България и мениджър на бонбонената фабрика „Алпи”.

Вестника може да четете и в електронния му вариант на този сайт!