На 26 февруари се проведе ежегодната Вечер на чуждестранните студенти в УХТ

Чуждестранните студенти от различни държави се събраха на музикална фиеста по време на традиционната си празнична вечер в учебния ресторант на университета.

Събитието се организира  всяка година от Ръководството на УХТ с активното съдействие на Студентски съвет.

На фона на екзотичната звукова картина от европейски и азиатски езици прозвуча българската легенда за мартеницата, представена от талантливата поетеса Анастасия Гречанли.

Майсторски музикални умения демонстрираха турските студенти Самет Чалъшкан и Ерджан Калъч.

Самет впечатли присъстващите с блестящо изпълнение на български език и с бързи разходки по клавишите на своя синтезатор предложи на публиката атрактивни ритми и песни, любими на поколения студенти.

Фини звуци от китарата извлече Ерджан Калъч, а с овладения си вокал и избор на популярни песни създаде усещането за силни емоции у празнуващите.

Поздрав от българските студенти бе специалното участие на поп певицата и носителка на различни международни и национални отличия Антония Маркова, дипломантка във Франкофонския център на УХТ.

Програмата бе умело дирижирана от нейния сценарист и артистичен водещ Тенчо Дерекювлиев, преподавател по български език в ЦЕО.

С музика, подбрана внимателно от богатата му фонотека, опитният диджей Ники създаде емоционална и непринудена атмосфера, в която студентите, обучаващи се далеч от дома, се запознаваха, общуваха, споделяха и се забавляваха до края на празненството.